Space Hulk 3rd Edition teaser

Space Hulk a apărut în prima ediţie în anul de graţie 1989. Primit cu surle şi trâmbiţe, a fost un succes instant pentru Games Workshop şi a oferit un excelent intro în universul Warhammer 40k ce conţinea până atunci doar RPG-uri lungi şi complexe. Jocul garanta o experienţă scurtă şi intensă pentru cei 2 jucători implicaţi, în numai 45-60 de minute pe masa din faţa lor desfăşurându-se un film extraordinar de atmosferic ce amintea foarte puternic de Aliens.

Ediţia a doua a jocului din 1996 nu a beneficiat de multă popularitate. Designer-ului original Richard Halliwell i s-a alăturat o întreagă echipă ce a modificat de maniere nu foarte interesante regulile primei ediţii. Ediţia a treia din 2009 a fost cea care a revitalizat “bătrânelul” acum în vârstă de 20 ani. Regulile primei ediţii au fost rafinate, miniaturile au fost realizate cu o atenţie deosebită la detalii, componentele din carton au primit o grosime apreciabilă şi ilustraţiile au fost aduse la zi. Rezultatul final e o capodoperă în universul pasionaţilor de boardgames şi o bijuterie în lumea celor care gustă universul Warhammer 40k: Space Hulk 3rd Edition.

Nu voi intra în multe detalii deocamdată, acest prim articol e menit doar să vă deschidă apetitul şi să vă prezinte cu titlu de teaser cât de bine poate arăta un joc atunci când beneficiază de suficientă atenţie din partea designer-ului şi a companiei ce îl produce. Cutia de 3 kg adăposteşte atât de multe bunătăţi încât e nevoie să-mi revizuiesc toate părerile cu privire la jocurile despre care am spus “miniaturile sunt bine realizate” sau “cartoanele sunt groase şi de calitate” sau “grafica este foarte bună şi ajută la redarea fidelă a temei”. Din punct de vedere vizual jocul e atât de bun încât aproape că nu am cu ce să-l compar. Până în momentul în care îmi voi da seama dacă şi gameplay-ul se ridică la nivelul ridicat al calităţii componentelor, vă las să admiraţi câteva poze făcute în jurul celui de-al doilea scenariu şi alte improvizaţii cu caracter pseudo artistic.

Sursă foto: arhiva personală

Mai citește și:

7 Comments

 1. Sa il stapanesti sanatos. Cand ne vom intalni, este unul din jocurile pe care vreau sa le jucam :)

  • Cu cea mai mare plăcere, Lucian. Dacă nu ăsta, cu siguranță găsim noi alte jocuri la mine pe raft cu care să ne delectăm. Numai să facem în așa fel încât să ajungem față în față. :)

 2. suf

  Luuux componentele :D

  • Acum mai trebuie doar pictate :D

   • Da, m-am gândit la asta… apoi am renunțat. Costurile sunt mari, e nevoie de timp și muuuultă răbdare, plus că nu sunt încă decis dacă îmi place atât de mult jocul încât să merite investiția. Dar o să vedem pe parcurs, după ce mai dau câteva sesiuni să văd cum îmi place.

 3. Alex

  Salut,

  De unde ai reusit sa faci rost de el????
  Din cate stiu eu nu se mai produce……

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.