Thunderstone: Heart of Doom – saga se termină aici

AEG a dat iarăşi cu băţul în baltă. Ca un blestem, aproape toate jocurile şi expansiunile Thunderstone au avut probleme tehnice. Jocul de bază a început cu probleme la textul de pe cărţi şi din regulament. La Wrath of the Elements au apărut pentru prima oară nuanţe diferite ale culorilor de pe cărţi, problemă care s-a regăsit apoi în majoritatea expansiunilor. Grafica de pe cutia de la Doomgate Legion nu avea nici o legatură cu muchiile, desenul frontal continua cu câţiva milimetri în lateral unde începea apoi brusc un alt desen. Câteva tokens de la Thornwood Siege au fost tipărite cu textul inversat. Şi cireaşa de pe tort: câteva cărţi au fost pur şi simplu omise de la ambalarea Heart of Doom, astfel că fiecare copie a expansiunii s-a vândut cu un mic teanc de cărţi ambalat separat:

Am lucrat vreo 7 ani în logistică aşa că înţeleg cum putea să apară eroarea şi mă gândesc cu o oarecare compasiune la consecinţele pe care le-a îndurat omul care a fost responsabil de pocinog. Nu pot însă să trec peste diferenţele de culoare prezente şi în această ultimă expansiune, aşa că protestul meu se va manifesta prin poze şterse şi cu ISO mare. Sper că AEG a învăţat pe parcursul acestor 2 ani tot ce era de învăţat şi universul nou care ne va fi prezentat în 2012 va fi lipsit de astfel de probleme tehnice.

Expansiunea e bună, zic eu. Se pune accentul foarte mult pe interacţiune între jucători, sunt prezenţi monştri şi eroi interesanţi şi, cel mai important, se dă o nouă valoare cărţilor de bază (Dagger, Militia, Iron Rations) de care de obicei jucătorii încercau să scape cu regularitate după primele 5-6 ture de joc.

Hai să începem cu the big boys, gardienii. Namile mari şi urâte, cu efecte grele, mai ales Heart of Doom care are 25 hit points şi oferă 15 victory points. Există un scenariu special detaliat în regulament în care se joacă cu toate Thunderstones şi această bestie nemaivăzută trebuie învinsă.

La toate nivelele de monștri au fost introduși doppleganger, versiunea evil a mercenarilor ce pot fi recrutați în sat. O alegere foarte interesantă și cu niște efecte negative asociate care vor da cu siguranță dureri de cap.

Ceilalți monștri de nivel mare vor pune și ei probleme serioase, pentru că mulți dintre ei vor afecta deck-ul jucătorilor sau vor fi cu atât mai puternici cu cât trupa care îi va ataca va fi mai numeroasă:

Nici monștrii mai mici nu sunt ușor de dovedit, dar împotriva lor vor fi foarte eficienți Militia sau Daggers. Atenție mare la cei care vor să vă distrugă agoniseala sau devin niște afurisiți la vederea armelor sau a aurului.

Hai să vedem cum stă treaba cu noua trupă de eroi. Avem mulți magicieni, clerici și vrăjitori, dar nu la fel de mulți luptători. Majoritatea sunt foarte buni odată ajunși la nivelul 3 și se vor obține diverse combos foarte interesante în funcție de celelalte cărți din mână sau chiar de cele din sat.

Noile arme favorizează Militia sau clericii, respectiv devin puternice în fața monștrilor de pe ranks superioare.

Cele 3 items noi îndeamnă la distrugerea altor cărți, iar mercenarii au tendințe sinucigașe sau redirecționează efectele capcanelor înspre ceilalți jucători.

Vrăjile pun accent pe interacțiunea între jucători și pe sacrificarea XP în situații limită de luptă încrâncenată.

Foarte multe cărți interesante în această ultimă expansiune pentru acest monstru de 5 kilograme. Da, atât cântărește acum cutia cu toate cele 2000+ cărți și totul încape la fix în cutia Dragonspire pentru că am lăsat la o parte Randomizers și separatoarele pentru Village și Monsters:

E expansiune pe care o recomand cu căldură și care poate fi integrată în orice formă cu oricare din jocurile de bază sau cu celelalte expansiuni. O expansiune care a adus numărul de Thunderstones din joc la 7 plus acel blestemat gardian cu 25 de hit points pe care de-abia aștept să-l căpăcesc.

Felicitări, Mike Elliot! Felicitări Jason Engle! Ați făcut o treabă excelentă de-a lungul timpului și mă bucur că am luat parte la această aventură. Aștept cu mare interes să văd cu ce veți surprinde miile de fans în 2012.

Thunderstone: Heart of Doom este încă unul din multele jocuri și expansiuni care poate fi comandat la Regina și Nebunul.

Sursă foto: arhiva personală

Mai citește și:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.