Unboxing Exile Sun

Exile Sun este un proiect ceva mai special pe care l-am sprijinit pe Kickstarter la sfarşitul lui 2011. Ca multe alte campanii publice şi acesta a suferit oarecare întârzieri, data preconizată de livrare fiind august 2012. Jocul a avut parte nu de o singură campanie – ca majoritatea jocurilor – ci de două. Prima a vizat producerea jocului şi s-a bucurat de un succes modest (s-au strâns $5.000 peste pragul de $18.000 stabilit iniţial), iar cea de-a doua a avut drept scop înlocuirea jetoanelor de carton ce reprezintă flota spaţială cu miniaturi de plastic. S-au mai strâns şi de aici vreo $17.000 şi jocul a putut fi publicat la un standard de calitate ridicat.

Jocul îşi doreşte să creeze un sistem de space combat fără zaruri bazat pe deck building, hand management, secret unit deployment şi variable player powers. Dacă mecanicile şi atmosfera se vor ridica la înălţime, voi vorbi pe larg despre el într-un articol viitor. Până atunci vă invit să admiraţi culorile vii, design-ul minimalist şi funcţional al cărților, alături de grafica foarte sugestivă. Toate acestea au fost realizate de unul dintre membrii echipei ce a contribuit la succesul grafic al lui Eminent Domain – Eric J. Carter.

Dacă v-a plăcut ce aţi văzut, veştile sunt bune. Jocul e proaspăt ieşit din imprimerie de câteva zile, deci plasaţi o comandă la Regina şi Nebunul.

Sursă foto: arhiva personală

PS: Adaug și o poză sugestivă primită în timpul campaniei Kickstarter de la designer.

Mai citește și:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.