Unboxing Keyflower

După Keywood (1995), Keydom (1998) – primul joc ce se consideră a fi folosit mecanica worker placementKeytown (2000), Keythedral (2002), Key Harvest (2007) şi Key Market (2010), Richard Breese revine în 2012 cu al şaptelea titlu din serie – Keyflower.

Nedorindu-şi o situaţie asemănătoare cu cea din 2010 când jocul Key Market a fost publicat în mult prea puţine exemplare comparativ cu cererea pieţei (ceea ce a dus, evident, la o creştere artificială a preţului puţinelor còpii aflate pe piaţă), Richard a început să strângă pre-comenzi în martie 2012 pentru a vedea care este volumul cererii. Mi-am luat şi eu numărul 295 şi nu mi-a mai rămas decât să aştept. Opt luni mai târziu, cutia  a fost dezbrăcată şi pusă pe masă.

Avem deci un nou design Richard Breese, de astă dată în colaborare cu Sebastian Bleasdale, ilustrat de talentata soţie Juliet alături de fiica Jo. Reacţia comunităţii este până acum una foarte pozitivă vis-à-vis de gameplay, dar despre aceste aspecte vorbim cu altă ocazie. Deocamdată, ochii cât cepele. :)

Sursă foto: arhiva personală

Mai citește și:

7 Comments

 1. cristianf

  Felicitari pentru achizitie. In cazul meu, Keyflower e unul dintre jocurile semi-precomandate daca se poate asa ceva. :) Tare sunt curios de un feedback asupra gameplay-ului. E o lipsa acuta de worker placement-uri de calitate pentru 6 jucatori. Sper ca jocul asta sa fie unul dintre cele care rezolva problema.

 2. Il pun pe masa chiar saptamana asta si promit sa iti dezvalui in particular primele impresii. Un review va urma dupa minim 4-5 partide in mai multe configuratii. :)

 3. Ioana

  Si eu vreau feedback asap:D L-am vazut jucat la Sibiu si cum sunt in febra achizitiilor sunt curioasa sa aud comentarii. Merge bine in 4? dar in 2? (am citit diverse opinii pe BGG dar as vrea si ceva parere autohtona:D) Mersi!

  • Merge foarte bine în orice configuraţie între 2-4 şi decent în 5. Despre 6 nu m-aş pronunţa, dar cred că durează cam mult turele.
   Îi fac review curând şi povestesc atunci tot ce mi-a plăcut şi ce nu.

   • Ioana

    daca nu o sa mai fie in stoc atunci pe tine dau vina:D

    • Danei îi place jocul, dacă asta te ajută cu ceva. Şi mai poţi cere opinii de la CristianF de pe forum sau de la Lucian, Zorina şi Bogdan cu care l-am jucat la Sibiu.
     Deci nu ai de ce să dai vina pe mine. :)

     • Ioana

      Nu poate fi decat un vinovat:D
      Mersi pentru lista de persoane. Am sa intreb.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.